Over Exil

Geestelijke gezondheidszorg voor asielzoekers, slachtoffers van foltering en/of georganiseerd geweld

Ons verhaal

Van 1976 tot heden

De oorspronkelijke benaming van Exil was COLAT (Collectif Latino-Américain de Travail Psycho-social), dat in 1976 is opgericht door Jorge Barudy met de medewerking van Franz Baro, en andere Latijns-Amerikaanse gezondheidswerkers. Het initiatief kwam van hen die zelf slachtoffers waren van foltering en van schending van de mensenrechten in hun land. Zij wilden hun ervaring en professionele vaardigheden ten dienste wilden stellen voor wederopbouw en herstel.

Meer weten..

Ons werkmodel

Een specifiek programma voor het algemene welzijn van personen, slachtoffers van foltering en schending van mensenrechten.

Meer weten…

Ons team

Exil heeft een multidisciplinair team met een culturele verscheidenheid van gezondheidswerkers.

Ontdek ons team

Ons netwerk

Het ontwikkelen van een sterk netwerk rond de persoon die net in België is aangekomen, is van fundamenteel belang.

Enerzijds moet de complexiteit van het Belgische sociale stelsel met zijn functiescheiding en verschillende mandaten worden toegelicht om zich het land eigen te kunnen maken.
Anderzijds vereist de precaire situatie waarin nieuwkomers vaak leven, steun in samenwerking met verschillende diensten.
Exil werkt samen met de opvangnetwerken van Fedasil, het Rode Kruis en de verschillende sociale diensten: Seso, OCMW, juridische diensten en bureaus.

Ontdek ons netwerk…

Met uw toestemming willen wij zogenaamde “cookies” gebruiken om inzicht te krijgen in de manier waarop gebruikers met onze website omgaan, zodat wij onze website kunnen verbeteren. Hier vindt u meer informatie.